Últimes Notícies

// Posted by :Lleida Sports Web // On :dissabte, 29 de setembre del 2012

L’equip que dirigirà per vuitena temporada consecutiva Miroslav Vujasinovic, té l’objectiu d’ocupar les zones altes de la Lliga Catalana amb el retorn d’algunes exjugadores 
Imatge d'un partit de la temporada passada (Foto: araponent.cat)
L’Associació Lleidatana d’Handbol inicia avui la Lliga Catalana, després de que la temporada passada el primer equip de l’entitat quedés cuer de la Divisió d’Honor Plata femenina. Les noies de Miroslav Vujasinovic, que complirà la seva vuitena temporada al capdavant de l’equip, començaran a la pista del Mataró (18:00h). 


L’estat de crisi econòmica que travessa l’handbol, va fer que durant el mes de juliol la Federació Espanyola d’Handbol oferís a les lleidatanes la possibilitat de tornar a militar a la Divisió d’Honor Plata femenina, però la junta directiva de l’Associació Lleidatana va creure oportú rebutjar aquest oferiment donades les perspectives econòmiques negatives que farien inviable el sosteniment de la competició al llarg de la temporada 2012/2013. A partir d’aquí, la junta es va posar a treballar en un nou projecte seguint la idea de cuidar la base i nodrir el primer equip d’aquestes jugadores joves. 

Un cop assegurada la renovació de Miroslav Vujasinovic, el club va decidir renovar la resta de jugadores que han format part de l’equip la passada temporada, la més important, la de l’Emma Precup, màxima golejadora de tota la Divisió d’Honor Plata femenina la temporada passada, elegida millor esportista femenina a la passada gala de l’esport lleidatà i buc insígnia de l’equip des de fa ja vàries temporades. L’únic dubte en el tema de les renovacions és el de la portera romanesa Ioana Gorgan, que va ser operada el passat mes de juliol d’un trencament del lligament creuat anterior del genoll dret. Això fa que encara no s’hagi decidit a continuar fins veure una mica l’evolució del seu genoll. 

En l’apartat d’altes, la primera jugadora que va donar el sí a l’Associació va ser la Irina Pop, jugadora formada al planter lleidatà i que retorna a casa després d’un any disputant la Divisió d’Honor femenina amb el Feve Gijón. Una altra de les altes per aquesta temporada és la Montse Escala, jugadora nascuda a Gavà però que també va sortir de la pedrera de l’Associació. Una altra de les incorporacions és la Natàlia Caldés, provinent del CH Ascó. La Natàlia és una potent primera línia que igual que aquestes darreres jugadores, retorna a l’Associació Lleidatana, doncs durant molts anys va formar part dels diferents equips de base. Finalment i, provinents de l’equip juvenil, s’incorporen com a sèniors de primer any la Maimouna Daou, extrem, i l’Aissata Dieng, primera línia. 

Pel que fa a les baixes, el conjunt lleidatà perd per aquesta temporada a la Dolors Esterri, una de les capitanes de l’equip i un referent a la defensa, que marxa l’equip valencià del Mar Valencia, que milita a la Divisió d’Honor femenina. Per la seva part Kacerin Santos, també va comunicar la seva baixa per motius d’estudis i Monica Nedelciu ha decidit retirar-se, al menys, momentàniament. 

Els partits amistosos disputats per l’equip aquesta pretemporada han portat dues victòries (contra el CH Alcarràs i el Handbol Amposta (equip d’una categoria superior al qual es va vèncer per 38 a 30) i tres derrotes, dues contra el Molins de Rei (per un i tres gols respectivament), actual campió de la competició i que durant dues temporades consecutives ha assolit l’ascens a la Divisió d’Honor Plata a la qual ha renunciat per motius econòmics, i una altra contra l’Handbol Amposta. 

Les perspectives per la temporada són ocupar els llocs més alts de la classificació, pensant en la disputa de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata per la propera temporada. El primer partit, que es disputarà avui dissabte a la pista del Mataró (18:00h), començarà a marcar el camí de l’Associació per la màxima competició a nivell català. 

Plantilla 2012/2013 

- Imma Soto, Montse Escala, com centrals. 
- Jennyfer Nana, Maimouna Daou i Rocío Ruiz, com extrems. 
- Irama García, al pivot. 
- Laia Ribalta, Irina Pop, Aissata Dieng, Natàlia Caldés, Emma Precup i Lucía Passaman, a la primera línia. -Mariama Kora, a la porteria.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © HANDBOL //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //